Haluatko auttaa

Kotihoitajuus 

Oletko harkinnut ryhtyväsi kotihoitajaksi? Laita meille sähköpostia: suojele.elainta@gmail.com ja kerro kuka olet ja minkälaiselle eläimelle kodissasi voisi olla resursseja. Voisiko eläin olla iso vai pitäisikö sen olla pieni? Minkälainen asumismuoto sinulla on ja kenen kanssa sen jaat. Teethän esittelystäsi mahdollisimman kattavan.

Kotihoitajuudesta ei makseta korvausta, vaan se on vapaaehtoista auttamista, joka on meille ja eläimille todella suuri apu. Eläin asuu kotihoitajalla kunnes pääsee muuttamaan uuteen kotiinsa ja siitä huolehditaan kuin omasta lemmikistä. Yhdistys toki maksaa normaalit terveysmenot, mutta ei korvaa hoitajan itse aiheuttamaa vahinkoa tai eläimen hoitajalle aiheuttamia haittoja, joita voivat olla vaikka sisälle pissaaminen, jonkun esineen rikkoutuminen tai vaikka järsitty kenkä. Autamme toki kaikessa aina parhaan kykymme mukaan. 

Kodittoman eläimen adoptointi

Jos kotisi ovi on avoin kodittomalle, autamme mielellämme etsimään sitä kuuluisaa puuttuvaa palaa. Kaikki eläimemme eivät välttämättä löydy heti sivuiltamme ja teemme myös yhteistyötä toisten yhdistysten kanssa, jotta mahdollisimman moni sopiva koti ja eläin kohtaisivat. Enimmäkseen toimimme tällä hetkellä koirien kanssa, mutta korvan takana saattaa olla muutakin 🙂  Oletpa kiinnostunut sitten jostakin tietystä eläimestä taikka heittelet verkkoja veteen etsien sinun elämääsi sopivaa kaveria, niin ota yhteyttä sähköpostitse: suojele.elainta@gmail.com

Esittele itsesi ja elämäsi mahdollisimman hyvin. Mainitse myös jos etsit vain Suomessa syntynyttä koiraa. Autamme eläimiä syntymämaasta riippumatta.

LahjoittaminenFI78 5078 0820 2324 33

Otamme vastaan tavaralahjoituksia kirpputorille myytäväksi, sekä rakentamiseen liittyvää tavaraa. Koitamme kunnostaa sekä rakentaa eläintenhoitotiloja ja aitauksia, joten lähes kaikenlainen puutavara, eriste, verkko ym. voidaan hyödyntää.

Jos mieleen tulee jotakin muuta lahjoitettavaa, niin yhteydenottosi on oikein tervetullut sähköpostitse suojele.elainta@gmail.com tai puhelimitse 0451857387.

Tarvitsemme myös koko ajan erityisesti koirien ruokaa. Myös vähintään 60 asteessa pestyt, korkeintaan miedosti hajustetut froteepyyhkeet ja liinavaatteet, sekä kaikenlainen kissanruoka löytää tarvitsijansa kauttamme.

Jos käyt Riihimäen Femmatorilla, niin jo pelkästään yhdistyksen pöydän (Nro.265) siivoaminen on meille iso apu eikä meidän tarvitse ajaa Hausjärveltä tai Tervakoskelta sitä siivoamaan. Jos itselläsi on “Femmassa” myös pöytä, niin laita vaikka tekstaria (0451857387/Ellu Luukkonen), niin siivoamme vastavuoroisesti käydessämme sinun pöytäsi. Yhteistyössä on voimaa!  

Jos tiedät eläimen tarvitsevan apua

Eläimet eivät kykene kertomaan huolistaan eikä tarpeistaan sanoin, vaan tarvitsevat siihen ihmisten apua. Eläimien kaltoinkohtelu ja silmien sulkeminen ei ole kenenkään etu.

Jos eläimellä on akuutti hätä, soita hätäkeskukseen. 

Jos epäilet eläintä pidettävän huonosti, älä epäröi tehdä eläinsuojeluilmoitusta. Alueesi valvontaeläinlääkärin yhteystiedot löytyy internetistä. Voit myös kertoa heille meistä tai muista eläinsuojeluyhdistyksistä, jotka voivat auttaa uuden kodin etsimisessä. Eläimet ovat sopeutumisen huippuja ja eutanasia on vain harvoin tarpeellinen.