Eläimen adoptointi

Adoptioinfoa

Eläimen hankkiminen ei ole pelkästään ihanaa, vaan monesti siihen kuuluu myös epätoivon hetkiä, menetettyjä yöunia ja hajonneita esineitä rahanmenosta puhumattakaan. Arvioithan elämääsi ja resurssejasi rehellisesti ja luet eläimen kuvauksen tarkasti, vaikka useampaankin kertaan ennen yhteydenottoa. Emme kirjoita eläimen tarpeista tai puutteista ketään kiusataksemme, vaan löytääksemme eläimille juuri kyseiselle yksilölle sopivan kodin. Jos koet voivasi tarjota hyvän ja tasapainoisen kodin eläimelle ja olet perehtynyt nykyaikaisiin koulutusmetodeihin, otathan yhteyttä. Vastaamme lisäkysymyksiin mielellämme. 

Jos ihastut sivuillamme olevaan eläimeen, täytäthän kotiselvityslomakkeemme mahdollisimman kattavasti, jotta osaamme arvioida olisiko juuri sinun kotisi sopiva kysymällesi eläimelle. Toivomme, että eläimeen ollaan valmiita aidosti panostamaan.

Eläintä ei varata sähköpostitse tai viestillä. Sopivalta tuntuvan kodin kanssa sovitaan haastattelua varten soittoaika, jolloin tutustumme ja voimme miettiä sopiiko juuri tämä koti ja eläin toisilleen. Haastattelun sujuessa hyvin sovitaan tapaaminen, jossa kotiehdokas pääsee tapaamaan kyselemänsä eläimen.

Kustannukset

Eläimistä peritään kulukorvaus, joka kattaa eläimestä yhdistykselle koituvia kustannuksia. Kulukorvaus on tapauskohtainen. Koirasta normaali kulukorvaus, joka sisältää steriloinnin/kastraation ja vähintään vuoden voimassa olevat rokotukset, on alle 8-vuotiaista koirista 500-600 euroa. Vanhoista tai erityistarpeita omaavista koirista kulukorvaus on 200-350 euroa. Tapauskohtaisesti on eläimeltä voitu esim. hoitaa hampaita tai muuta akuuttia ongelmaa. Koskaan emme kuitenkaan voi taata, etteikö eläimellä voisi olla jotain piilevää vikaa tai sairautta. Olemme aina avoimia kaikista havaituista asioista terveyteen tai käytökseen liittyen. Avoimuus on ennen kaikkea eläimen etu. 

Muista eläimistä perittävä kulukorvaus lukee eläimen tiedoissa. Myös kissat luovutetaan kastroituina/steriloituina, rokotettuina sekä madotettuina ja testattuina tietyistä sairauksista.

Adoptoinnin jälkeen

Suosittelemme lämpimästi jokaiselle koirien kanssa elävälle katsottavaksi Koiruuksien Klubin ilmaisia webinaareja. Jos yhteiselossa ilmenee ongelmia, meihin saa ja pitääkin olla yhteydessä. Tarvittaessa olisi hyvä olla yhteydessä positiivisin metodein työskentelevään kouluttajaan. Listan kouluttajista löydät täältä.

Luovutussopimus

Jokaisesta eläimestä tehdään luovutussopimus, jonka ehdot ovat seuraavat: 

  1. Vastuu eläimestä ja eläimen hoidosta kustannuksineen, siirtyy vastaanottajalle välittömästi eläimen luovutus hetkestä lähtien ja vastaanottaja sitoutuu hoitamaan eläintä parhaalla mahdollisella tavalla ja Suomen eläinsuojelulakia noudattaen. Eläimen omistajuus siirtyy vastaanottajalle, kun yhdistyksen edustaja on allekirjoittanut sopimuksen.
  1. Eläimestä peritään kulukorvaus, jonka summa ja mahdolliset muut sovitut asiat, näkyvät tämän sopimuksen “lisätiedot” kohdassa. 
  1. Mahdollisesta kodinvaihto tarpeesta, vastaanottaja sitoutuu ilmoittamaan yhdistykselle ja suostuu siihen, että uuden kodin etsinnästä vastaa yhdistys. Yhdistys sitoutuu mahdollisuuksiensa mukaan ottamaan eläimen kodin etsinnän ajaksi kotihoitoon, mikäli eläimen pitäminen silloisessa kodissa on haastavaa tai eläimen edun vastaista.
  1. Uutta kotia etsittäessä vastaanottaja sitoutuu siihen, että eläintä ei saa luovuttaa eikä myydä eteenpäin ilman yhdistyksen suostumusta, vaan eläin luovutetaan sopimuksella takaisin yhdistykselle. Mikäli eläimelle etsitään uusi koti, kulukorvausta ei palauteta.
  1. Eläimen lopettamisesta ilman eläinlääketieteellisesti painavaa syytä, tulee aina keskustella yhdistyksen edustajan kanssa ennen toimenpiteeseen ryhtymistä. Mikäli ongelmat johtuvat stressistä, ympäristötekijöistä tai muista, ei terveydellisistä syistä, on vastaanottajalla velvollisuus luovuttaa eläin takaisin yhdistykselle jos käytöksen hoitamiseen ei itsellään ole resursseja. Yhdistys sitoutuu neuvomaan ongelmatilanteissa parhaan osaamisensa mukaisesti.
  1. Allekirjoittaessaan tämän sopimuksen, vastaanottaja hyväksyy eläimen siinä kunnossa, kuin se luovutushetkellä on ja vahvistaa lukeneensa sopimuksen huolellisesti sekä ymmärtävänsä sopimuksen ehdot. Yhdistyksen edustajan allekirjoittaessa sopimuksen, yhdistys sitoutuu noudattamaan osaltaan mainittuja ehtoja. 
  1. Allekirjoittaessaan vastaanottaja suostuu, että hänen henkilötietojaan käsitellään yhdistyksen sisällä yhdistyksen toiminnan edellyttämällä tavalla mm. yhteystietorekisterissä ja muutoin rekisteriselosteen mukaisesti.